Hvad er kultur og hvad er musikkultur:

Anne-Mette Mai-britt, Jeppe og martin

Kultur betyder at man har en interesse for noget, som man deler med andre i et socialt samspil. Musikkultur er at man indgår i et musikalsk socialt samspil eller samvær med andre.

Malene, Maja, Jenny og Rikke

Vi tror. at kultur er alle de normer og traditioner vi har her i Danmark, og det er det, der er med til at forme os som mennesker.. (danskere). Fx at vi spiser leverpostej og rugbrød. At vi hygger os er også et udtryk de ikke har i andre lande.

Musik kultur er de danske sang skatte, som vi alle sammen kender, kim Larsen, shubidua osv.

Anne Mette Rimme Mandag d. 21. aug.:

Hvad er musik kultur for mig:

 Kultur for mig, betyder at der er noget man er sammen om. At man er en lille eller stor gruppe der er sammen om noget man interessere sig for, at man indgår i et socialt samspil med andre. Det kan f.eks. være at vi i Danmark har en national sang og det er noget vi som land kan stå sammen om og stå på stadion og synge national sangen inden kampen går i gang. Men det kan også være i mindre kontekster, når vi står på torvet i Esbjerg og hører hits med 80 erne og vi alle kan synge med på de danske 80 hits for dem er vi vokset op med, alle kender dem og det er en del af den danske kultur arv. At man spiller i et band eller går på musisk linie på seminariet hvor man skaber sin egen musikkultur.

Jeg er med i flere forskellige musik kulturer, jeg er med i den danske musik kultur, i den forstand at jeg er med til at holde den i live da jeg køber cd erne kommer til koncerterne, jeg husker musikken tager den med mig. Jeg er ved at komme ind i en ny musik kultur på seminariet osv.

 

Tom:

 

Notater til mandag d. 21. august 2006

 

 

 

Tom:

Kultur:

Ved ordet kultur forstår jeg at det er de værdier og normer i ens samfund. Kultur er også musik, teater og forestillinger i forskellige former.

Altså er jeg dansker, så jeg har en dansk kultur. Der er også en ting som ”janteloven” i dansk kultur, (vi passer på hinanden, der er et sikkerhedsnet, vi spiser bestemt ting til højtider, fejrer dem på specielle måder) i forhold til afrikanere med deres kultur.

 Det læner sig også lidt op ordet ”Traditioner” synes jeg.

Min kultur er derfor dansk, men også præget af færøske traditioner og ting, da min moder er færøsk og har færøsk kultur.

 

Musikkultur:

 Det er den musik, som man er vokset op med. De numre og sangere man husker fra tidlig tid til nu.

Men også musikkultur har sin egen alder og hvis man snakker dansk musikkultur, er det også spændende, da man her kan snakke om store kunstnere som Shu-bi-a, TV2, Gnags, Kim Larsen m.fl.

Man har sin egen musikkultur, det musik man kan lide og hører. Det er individuelt fra hver person, men der er selvfølgelig en masse gengangere, ”klassikere” i f.eks. dansk musik.

 

Kultur

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ordet kultur er oprindeligt latin og betyder dyrkning. I sin oprindelige betydning forekommer det i f.eks. bakteriekultur. Der findes utallige måder at anvende ordet på, og det er nok et af de mest elastiske og derfor også mest misbrugte begreber i sproget. Man kan imidlertid skelne mellem tre overordnede betydninger af ordet kultur: kultur som noget man har, som noget man er, eller som noget man gør noget med.

I den første forstand er kulturbegrebet stort set synonymt med dannelsesbegrebet og dækker over menneskers åndelige udtryk og om de udtryksformer som det giver sig udslag i. Begrebet dækker i denne betydning kunst, musik, teater, litteratur o.l.

I den anden forstand er kultur noget man kan være eller tilhøre, og man taler typisk ikke om én, men om flere "kulturer". Her menes typisk bestemte samfunds totale livsytring, men ordet bruges også ofte enten om samfunds rent symbolske udtryk, udelukkende om dets materielle genstande, eller om den skjulte 'kerne' bag dets mangfoldige udtryk. Eksempler på dette kunne være: Hellenistisk kultur, Kurgan-kulturen, polynesisk kultur, folkekulturen i Himmerland eller storbyens subkulturer.

I den tredje forstand er kultur noget der kan bruges som en slags redskab, f.eks. til organisatorisk forandring, hvor man ønsker at dyrke eller identificere en bestemt organisationskultur.

 
I ”Musikalsk læring” tales om et:
Dobbelt musikkulturbegreb 
1)            moderne kulturbegreb der handler om forskellige traditioner forskellige traditioner i et musikkulturliv, som især musikalske eksperter højner og videreudvikler. (skabe kultur)
2)            kulturbegreb der handler om at vi alle får del i livsmusikken (skabe liv)